fredag 11 januari 2008

Fredag

Sushi kväll



Idag är det äntligen fredag. veckan har gått fort. Igår ringde ett företag upp mig. Ska på intervju på måndag. Jaghar sökt jobbet i Sydsvenskan. Hoppas att det är ett kul jobb. Man ska inte ha för stora förhoppningar. Man lär sig alltid något nytt när man går på intervju. Jag har semester på måndag så det passar bra.


Idag ska jag ha tre vänner över på lite sushi. Ska åka och handla efter jobbet.

Har en butik på Möllan som jag ska besöka. Vi ska handla ihop. Hon har aldrig gjort sushi och jag har gått sushi-skola när jag och min man var på Spa. se om jag kommer ihåg något. :)

Mina barn ska sova över hos sina kompisar så det blir barn ledigt. Det ska inte bli så sent. Vi ska upp tidigt imorgon och köra iväg till tippen med en massa bråte. Min man ska hjälpa sin kompis och samtidigt tar de vårt också. Det fins en jätte stor hög bakom huset med en massa som vi har klippt ner. Man vill ha bort allt innan våren kommer.


Här kommer lite tips vad man kan behöva när man ska göra sushi.

Mer information hitar du på http://www.tasteline.com/


Basråvaror:Sushiris - Det finns fyra olika kvaliteter av sushiris. Ichiban heter ett märke som anses vara mycket bra. Mirin - japanskt risvin Su - vinägern som används till sushiriset Noriblad - torkat, pressat sjögräs Gari - inlagd ingefära, färdigköpt eller hemmagjord Wasabi - japansk pepparrot. Finns på tub, färdig att använda eller som torkat pulver där du bara tillsätter vatten och blandar själv. Japansk soja

Förslag på tillbehör:LaxTonfisk Tigerräkor Pilgrimsmusslor Vit fisk (som piggvar eller gädda)ÅlOstronSjöborreBläckfisk Omelett Fiskrom Gurka Avokado Rättika Rökt eller kokt skinka Rostbiff

Utrustning:Bambumattor (för att göra makirullar)Vass kniv (för att filéa fisk och skära makirullar)ÄtpinnarPorslin att servera påSmå fat till soja