onsdag 13 oktober 2010

Göteborg

Söta, gulliga Nicole, Avenyn

ZINK! I Love
God fika på Haga
Trädgårdsdagar, alla hjälptes åt.

I lördags åkte jag och besökte söta Nicole och hennes familj i Göteborg.
Skönt att få komma iväg efter alla tråkigheter här. Har länge sagt att jag ska åka och hälsa på dem, men tiden räcker inte till.
Jag tog tåget upp, så skönt att bara sitta och kika ut genom fönstret och låta tankar fara förbi.
Nicole mötte upp mig på stationen och vi körde till stan. Vi promenixade upp på Avenyn och på Haga. Det var ett fantastiskt väder. Vi snackade och bara njöt av varanadra hela dagen. Shopping avlöstes med fika. Vi hade så mycket att prata om att vi till och med stod stilla inne i butiken och babblade.
Väl hemma i Landvetter, lagades middag. Underbar god lax. Litta bubbel serveredes också.
Nicoles kusin kom förbi. alltid lika underbart att få träffa dem. Alltid lika mycket skratt.
På söndagen vaknade jag till ett bubblande skratt utanför dörren. De små barnen skulle väcka mig med en pruttkudde. de hade världens bry att inte gå in och väcka mig. Sötisar, barn är så underbara. Klockan 10,10, den 101010 var det uppställning i området. Då var det trädgårdsdag. alla familjer skulle sopa, kratta och klippa. Donnan från Malmö hjälpte såklart till.
Dagen flög förbi, tyvärr med migrän. Men var gör det om hundra år. Helgen var underbar och jag fick koppla av. Fler av dessa helger tack!

Telefon till himlen.


Är det här du är mormor?

Mormors barndoms hem på Österlen.


Någon som har numret till himlen? Jag kommer på mig själv flera gånger att jag är påväg att ringa mormor. Men det går ju inte. Hon finns inte mer. Min saknad är stor. Det har blivit ännu jobbigare nu efter begravningen. Den var ljus och fin , men det var så jobbigt. När jag stod framme vid kistan och skulle lägga min och min pappas ros brast allt. Jag stortjöt. Skrek, klamrade mig fast på min man. Fick en sorts panikångest. Blev rädd för mig själv.
Min stackars man fick mina naglar i nacken och hans fina kostym blev helt ner snorad.
Jag håller på att bearbeta min sorg. Men hjälp så jobbigt det är.
Jag ska lägga ut bild på det fina hjärtat som vi valde att ge henne. Röda rosor och kärleksört. Tjejen i Lunds blomsterbutik var så duktig. Jag rekomenderar det varmt. Den ligger på Mårtenstorget i Lund.
Nu ska jag försöka leta på Eniro efter numret till himmelen.